5.000 TL'lik Bayram İkramiyesinde Şok Gelişme! ÇKS Belgesi Olan Emekli İkramiye Alacak mı?

5.000 TL'lik Bayram İkramiyesinde Şok Gelişme! ÇKS Belgesi Olan Emekli İkramiye Alacak mı?
5.000 TL bayram ikramiyesi geçtiğimiz günlerde 12,2 milyon emeklinin hesabına yatırıldı. Emekli ikramiyesinde şaşırtan bir yeni gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanının Recep Tayyip Erdoğan, ikramiye alamayan çiftçiler için devreye girdi.

Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak 12,2 milyon emekli vatandaşa 5.000 TL ikramiye verildi. İkramiye düzenlemesinde yeni bir gelişme yaşandı.

İkramiye Hesaplara Yatırıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın talimatı üzerine bütçe sınırları zorlandı ve çalışmayan emekli vatandaşlara 5.000 TL ödeme yatırıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu, 12,2 milyon emekli vatandaşa 61 milyar TL ödeme yaptı.

5.000 TL'lik emekli ikramiyesinde yeni bir gelişme daha söz konusu. Emeklilere ikramiye kampanyasında çalışan emekliler dahil değildi. ÇKS Sistemine kayıtlı emeklilerde çalışan emeklilere dahil edildiği için onlarda bu ikramiyeden faydalanamamıştı. Yaklaşık olarak 1.6 milyon emekli çiftçi ödeme alamadı. Emekli çiftçiler AK parti milletvekillerine “Biz yıllar önce ÇKS sistemine kayıt yaptırmıştık. Hala bunun sürdüğünü bile bilmiyoruz. Yıllardır çalışmıyoruz.” diyerek çağrıda bulundular.

Cumhurbaşkanı Olaya Müdahale Etti!

AK Parti grubu ve parti yönetimi çiftçilerden gelen bu çağrıyı Cumhurbaşkanına iletti. ÇKS sistemine kayıtlı olan emekli çiftçiler ile ilgili olarak yeni bir düzenleme yapılmasının doğru olacağı dile getirildi. Karadeniz gezisi esnasında çay üreticileri de 5.000 TL'lik ikramiyeden faydalanmadıklarını ve bununla ilgili olarak yeni bir düzenleme yapılmasını talep ettiklerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanan bu durum ile ilgili bakanlarla görüşeceğini ve problemin çözülmesi için konuşacağını, buna bakmalarını isteyeceğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.