Çalışan emekliye ödenecek 5000 TL ikramiyesinde takvim netleşti! İşte 5000 liranın emeklilerin hesabına geçecek tarih...

Çalışan emekliye ödenecek 5000 TL ikramiyesinde takvim netleşti! İşte 5000 liranın emeklilerin hesabına geçecek tarih...
Çalışmayan emeklilere yönelik 5000 TL ikramiye ödemesi gerçekleşecek. İşte çalışan emeklilerin hesabına geçecek tarih....

Ocak zammı öncesinde çalışan emeklilere ikramiyenin ne zaman verileceği en çok araştırılan konular arasında yerini koruyor.

Son olarak, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından kabul edilen düzenleme ile beraber, çalışan emeklilere de 5000 TL ikramiye ödemesi yapılmasına net bir şekilde karar verildi. Bu ikramiye düzenlemesi, 86 maddelik torba yasa kapsamında kanun teklifine eklenerek onaylandı.

Ocak zammından hemen önce çalışmayan emeklilere 5000 TL ikramiye ödemesi yapılacağı netlik kazandı. Daha öncesinde çalışmayan emekliler 5000 TL emekli ikramiye ödemesini dul ve yetimler dahil olmak üzere 15 Kasım öncesi hesaplarına yattı.

Çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye düzenlemesi de Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nu tarafından onaylandı. Son olarak çalışan emekliye ikramiye kanun teklifi 86 maddelik torba yasada yerini aldı.

Ekonomideki olumsuz gidişatı düzeltmeye ilişkin düzenlemeleri öngören 86 maddelik torba teklifin çalışmaları, Meclis Genel kurulunda devam ediyor. Teklife göre; çalışan emekliler de 5 bin liralık ödemeden yararlanabilecek. Görüşmeler 3 bölüm halinde olacak. Şu ana kadar düzenlemenin 43 maddesi kabul edildi.

EMEKLİ İKRAMİYESİ KANUN TEKLİFİ NE ZAMAN MECLİS'TEN GEÇECEK?

Şimdiye kadar Genel Kurul'da torba yasanın ilk 43 maddesi kabul gördü. Ancak, bütçe görüşmeleri gerekçe gösterilerek torba kanun teklifi görüşmelerine ara verildi.

TBMM'de bütçe görüşmelerinin 25 Aralık'a kadar sona ermesi planlanırken toplamda 86 maddeden oluşan torba yasa teklifinin kalan maddelerinin ise 26-29 Aralık tarihlerinde görüşülmesi öngörülüyor.

ÇALIŞAN EMEKLİLERE İKRAMİYE NE ZAMAN YATACAK?

Emekli ikramiyesi düzenlemesi için Meclis süreci devam ederken diğer yandan da Bakan Işıkhan'ın SGK'ya verdiği talimatla yoğun bir çalışma başlatıldı. Düzenleme Meclis'ten geçip Resmi Gazete'de yayımlandığı takdirde çalışanlara 5000 TL’lik ikramiye yatırılacak.

İKRAMİYE BANKAYA OTOMATİK YATACAK

Emekli ikramiyesi, vatandaşların maaş aldıkları banka hesaplarına otomatik olarak yatırılacaktır. Bunun için herhangi bir başvuruya ya da belgeye ihtiyaç yoktur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.