Emekliye Erken Zam Müjdesi Verildi! 2024 Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak?

Emekliye Erken Zam Müjdesi Verildi! 2024 Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak?
Maaşı 7.500 TL olan emekli vatandaşlara maaş düzenlemesi getiriliyor. Erken zam ile emekli maaş miktarları artacak! Ajanslar son dakika haberini açıkladı.

16 milyon emekli vatandaş, Temmuz ayında yapılan zam sonrası büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Bildiğiniz üzere Temmuz ayında emekli maaşının %25 oranında bir artış yapıldı fakat düzenlemenin kök maaş üzerinde olması sebebiyle en düşük emekli maaşı değişmedi. Uzun süreden beri emeklilerin erken zammı ara zam talepleri oluyordu. Cumhurbaşkanı da müjde bekleyen emekli vatandaşlara, 5.000 TL'lik Cumhuriyet ikramiyesi müjdesi haberini verdi fakat emekliler bu ikramiye ödemesini yeterli bulmadı. Milyonlarca emeklinin yüzünü güldürecek yeni açıklama ise Sosyal Güvenlik Kurumu uzmanı Özgür Erdursun'dan geldi.

Kök Maaş Düzenlemesi Geliyor

Bu sefer kök maaş üzerinden değil seyyanens zam ile en düşük emekli maaşının miktarı arttırılacak. Ocak ayında en düşük emekli maaşı için neredeyse 5.000 TL civarında bir artış yaşanacak.

Ocak 2024 Emekli Zammı Ne Kadar Olacak?

Geçtiğimiz zamanlarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yaptığı açıklama, 16 milyon emeklinin yüzünü güldürmüştü. Ocak ayında emekli ve memur maaşlarına yapılması planına zam oranı %50'ye yakın olacak. Bu sayede emekli maaşlarında ciddi bir artış söz konusu olacak. Refah payının da eklenmesi ile birlikte beklenen zam oranının emekliye verileceği tahmin edilmekte. Merakla beklenen Cumhuriyet ikramiyesi ödemesi için de tarihler açıklandı. Çalışmayan emekli vatandaşlar, dul ve yetim aylığı alanlar, şehit ve gazi yakınlarının yararlanacağı 5.000 TL'lik Cumhuriyet ikramiyesi, 15 Kasım'dan önce vatandaşların hesaplarında olacak. Açıklanan ek zam haberi ve 5.000 TL'lik ikramiye 16 milyon emeklinin yüzünü güldürdü. Bildiğiniz üzere ikramiyeler yalnızca dini bayramlardan önce veriliyordu fakat Cumhuriyetin 100. yılı olması sebebiyle bu yıl bir değişiklik yapılıp 29 Ekim'de de 5.000 TL'lik ikramiye verilecekti. Bu ikramiyeler 15 Kasım'dan önce hesaplarınızda olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.